topp
Bytt til Norsk
Switch to English
Rosendal Fjordhotel AS
Rosendalsvegen 46
5470 Rosendal, Norge
Telefon: ( 47) 53 48 80 00
E-post: booking@rosendal-fjordhotel.no
Klikk på bilde for full størrelse
 

Baroniet Rosendal 

er an av de største turist attraksjonene på Vestlandet. Slottet sto ferdig i 1665 og her kan du se den over 300 år gamle renessansehagen med et vell av roser.

Baroniet er rik på historie, men har også et bredt tilbud både når det gjelder konserter, utstillinger, teater, foredrag, mat servering, parkanlegg, overnatting, m.m. 

For mer informasjon om priser, program o.l, se:  www.baroniet.no

 
Klikk på bilde for full størrelse

Kvinnherad Kyrkje 

ble bygd i stein og kalk i ca. år 1250 og har vært en av fire hovedkirker i Hordaland, Kirken er bygd i Gotisk og Ramansk stil. www.baroniet.no

Baroniet Rosendal; Tlf.: 534 82 999 eller kontakt på info@baroniet.no

 
Klikk på bilde for full størrelse

Skaalurensamlingen

Flere kjente skuter ble bygget i Rosendal, blant annet Roald Amundsen sin 'Gjøa'. I nærheten av verftsområdet til det nedlagte Skaaluren skipsverft i Rosendal er det i dag reist et skipsbyggingsmuseum som er enestående i sitt slag. Her finner du trebåtmodeller, verktøy, tegninger og eksempler på hvordan båtene ble bygget. 

Fra 25.05. - 16.06 åpent lørdag/søndag fra kl. 11.00 - 15.00.

I perioden 22.06. - 18.08 åpent hver dag fra kl. 11.00 - 15.00

 
Klikk på bilde for full størrelse

Steinparken

Steinparken ligger like ved Mehlselva i Rosendal - på vei mot Baroniet Rosendal. Parken ble opprettet i forbindelse med åpningen av Folgefonna Nasjonalpark i 2005 og viser det geologiske mangfoldet på Folgefonnhalvøya. Steinene er bearebeidet av kunstneren Rolf Karlsen, men også kunstneren, Bård Breivik, har satt sitt preg på parken. Steinskulpturene er delvis slipt og delvis “in natura”. På denne måten kommer den slipte effekten og steinens mønster tydelig fram i forhold til den naturlige steinen. Steinparken er i løpet av kort tid blitt en populær attraksjon i Rosendal; her kan du vandre fritt rundt på egen hånd eller du kan be om en guide for en organisert tur. Flere steder vil du finne bord og benker i uthogget stein; noe som gjør parken velegnet for en piknik.

 
Vangssago
 

Like ved innkomsten til Steinparken ligger Vangssago. Saga som var i drift fram til ca. 1930, hadde opprinnelig sin beliggenhet på Vang i Rosendal. Sagdriften leverte materiale bl.a. til skipsbyggeriet i Skålafjøro. Saga ble drevet av en kvernkall, og tømmeret ble trukket fram av et overvannshjul. I 1997 ble det etablert et vennelag for Vangssago som hadde som mål å flytte saga. Etter 9500 dugnadstimer var flyttingen gjennomført i 2005. Dugnadsgjengen har gjort et nydelig arbeid. En flott lavvo av tre er også laget på dugnad og satt opp like ved saga. Den er åpen og til felles glede for alle besøkende. Parken er åpen hele døgnet og hele året. Gratis inngang.

Følgende dager i juli og august kan du se sagen i full drift:

11, 18 og 25 juli kl. 13.00 og 10. august kl 11.00.

Ellers etter avtale ved å kontakte interasselaget Vangssago: Tlf.: 918 41 001

 

 Bygdetunet Rød

Har stovehus, stabbur, smie og kvern fra 1700-tallet og viser bo- og levemåte på en kvinnheradsgård fra siste hundreåret. Sammen med Dønhaugsamlingen inneholder bygdetunet mer enn 450 gjenstander. Det er daglig omvisning om sommeren, ellers etter avtale. Bygdetunet ligger ca. 15 minutter med bil fra Rosendal. Nede ved fjorden, ved Storsundet,  ligger et restaurert bøkkerverksted og en sjøbrukssamling som tilhører bygdetunet.

Omvisning etter avtale med kulturkontoret på Tlf.: 534 83 100/534 84 280

 

Malmanger Prestegard - Rosendal

Har en lang og spennende historie. Den gamle Røykstua fra ca. 1610 som nå er restaurert, er et av de eldste trehusene i Kvinnherad. Flere av prestene hadde interesser som strekte seg langt utover teologien og særlig spennende er historien til Nils Harzberg (1759 - 1841 ) som hadde stor interesse for både medisin, klimafoskning og landemåling. Malmanger gård er et av besøksmålene til Folgenfonna nasjonalpark.

Omvisning etter avtale med Rosendalstiftinga på Tlf.: 476 27 878

 
 
 
 
  Tilbake

 
Dynamiske websider: iDrift AS - Design: Ibox as